Alweer in Nijmegen

19-11-2013 18:39

Hallo Allemaal,

Ik ben al een poosje niet lekker in orde, krentebaard, griep, amandelontsteking, abces achter mijn amandelen.... de ene antibiotica na de andere en de laatste die ik vorige week maandag kreeg sloeg niet aan. Woensdag heeft mama toch nog maar weer eens de huisarts gebeld en uiteindelijk zijn we doorgestuurd naar de KNOarts in Winterswijk. Daar moest ik blijven en kreeg antibiotica via het infuus en in tabletvorm, ook hebben ze bloedgeprikt. Donderdagmiddag kregen we de bloeduitslag en die zag er niet goed uit. Vrijdag naar Nijmegen. Wat er aan de hand was wisten we niet maar dat gingen ze verder onderzoeken in het UMC Het Radboud, ook daar werd bloedgeprikt en kregen we vrijdagavond rond 18.00 uur de uitslag...Acute Leukemie.....

De wereld staat dan toch wel ff op zijn kop, dit kan niet... waarom....??

Gelukkig kregen we direct te horen dat het heel goed te behandelen is, maar ze moesten nog wel eerst een beenmergpunctie doen. Mama  en papa zijn bij me gebleven en op zaterdag ben ik om 10 uur naar de OK gegaan voor een beenmergpunctie ook heb ik een lange lijn gekregen waar de chemo straks door gaat en waar ze bloed kunnen aftappen, dan wordt ik ook niet meer zo vaak geprikt. 

Dit is heel goed gegaan, 's middags hebben ze nog een MRI gemaakt van mijn hoofd en mijn keel, daar was ik erg moe van en heb toen ook veel geslapen.

Zondag hadden ze de uitslag van de Beenmergpunctie goed in beeld en zijn ze ook al begonnen met de Chemo, allemaal slangetjes, pompen, tabletten. Als er een zakje met chemo, zoutoplossing of medicijnen leeg is begint het te piepen, totdat er een verpleegster komt die er naar kijkt. Wat een herrie. Het betekend wel dat ik ongeveer 6 maanden in het Radboud ziekenhuis moet blijven en dan aan de chemo zit.

Maandag morgen heb ik een lekkere bak vla gegeten maar helaas alles kwam er weer uit, ook de medicijnen en het water wat ik dronk bleef niet zitten. 's Middags hebben ze me nog een ander medicijn erbij gegeven tegen de misselijkheid en ja vanaf ongeveer 18.00 uur bleef het er in zitten, ik durfde niet zo goed te eten, toch bang dat ik moest spugen en heb toen erg veel geslapen.

Dinsdagmorgen met bed en al naar de poli voor een hartfilmpje, nog even misselijk maar gelukkig niet gespuugd. De artsen hebben toch besloten dat ik nu voeding via de lange lijn krijg, dus ik mag eten maar hoeft niet, (de danoontjes zijn trouwens wel lekker) vandaag veel wakker geweest, spelletjes gedaan, gekletst met arts en ook met de pedagogischmedewerker. Als ik vragen heb kan ik ze aan de jas trekken. Ik heb nu ook een Kanjerketting, dat is een kralenketting en elke kraal heeft een betekenis. Zo krijg ik als ik iets moet een kraal en heb je uiteindelijk een soort dagboek, waar je op terug kunt kijken hoe alles is verlopen.

Het zal best nog wel heel moeilijk worden maar we kijken het gewoon per dag en vandaag ging het best heel erg goed.

 

Groetjes Tom