Blog

Druk druk druk

11-03-2014 18:39

Het is alweer een poosje geleden dat jullie wat van me gehoord hebben, dus ik ben maar eens even met mama voor de computer gekropen. Ik heb de 4e kuur er al 2 weken opzitten,  tijdens de kuur even een paar dagen koorts gehad maar daarna niet meer en het gaat als een speer momenteel. Ik ben naar de keuken geweest om te kijken hoe mijn eten daar klaar wordt gemaakt, Pieter van de kinder t.v. heeft dat gefilmd en als het goed is wordt dat binnenkort uitgezonden in het ziekenhuis. Met het mooie weer lekker naar buiten geweest, voetballen op het dakterras met Mark, ijs eten bij het kasteeltje met mama, papa en Femke, naar het heliplatform met Renee(pedagogischmedewerker) Pieter van de Kinder tv, Bram en zijn moeder Jaqeuline en mama, Film kijken op het grote scherm met lekkere chips en cola. Allemaal leuke dingen dus, maar ook moet ik momenteel goed aan de bak wat school betreft, want ik doe nu ook weer op school mee met engels en nederlands via "de klasgenoot" dat is een soort skype, best leuk om de les te volgen in de klas dan zie ik mijn klasgenoten ook. In de klas op school staat een scherm en ik kan dan vanaf het ziekenhuis de camera in de klas bedienen om alles goed te kunnen volgen. Daarnaast nog 1 uur les in het ziekenhuis en aan fysio doen we ook nog. Als ik uit de dip ben hoop ik nog weer een paar dagen naar huis te mogen en dan de laatste kuur. 

In de fotogalerij heb ik ook weer wat foto's geplaats, van de computer op school, het bezoek op het platvorm van de helikopters en nog wat meer!

Groetjes, Tom en Claudia

over de helft

15-02-2014 15:03

hallo allemaal,

Ik heb al een poosje niets van me laten horen, gelukkig gaat het best goed met me en ben dus over de helft van de kuren. Ik heb deze week nog wel hoge koorts gehad maar dat is nu over, maar zit nog wel een aantal dagen aan de antibiotica. Zoals jullie wel weten volg ik hier ook les en heb een schoolexamen Nederlands gedaan hier in het ziekenhuis en jawel een 7,2 ervoor gehaald. Erg leuk dat er erg veel mensen mij post en kado's sturen. daar vrolijk ik wel van op hoor, Momenteel is Bram een aantal weken ook in het ziekenhuis aan het kuren en daar doen we spelletjes mee en watergevechten met de zusters, dat is echt lachen. Helaas is ook Manoah hier opgenomen op de afdeling hij is een klasgenootje van mij, hopenlijk gaat het ook snel beter met hem. Ik heb een super stoere quiltdeken gekregen die wordt gemaakt door vrijwilligers voor zieke kinderen (Jopie's Dromenquilt), tot gauw.

groetjes Tom


derde kuur is begonnen

28-01-2014 10:58

Hoi Allemaal


 

Ik ben gisteren begonnen met mijn derde chemokuur nadat ik 4 dagen thuis ben geweest, in mijn eigen bed, Bo die bij mij op de kamer kwam slapen, poolen op de zolder, met zijn allen aan tafel, de poesjes die in de tuin kwamen eten, even helemaal wat anders. Ik heb wel een beetje last van de chemo een grieperig gevoel maar dat hoort bij  1 van de chemo's die ik nu 3 dagen krijg. hopenlijk is dat straks over. Oja ik ben verhuisd naar kamer 10  die is een stukje groter dus kaartjes etc. blijven welkom ik probeer een echte koeikamer te maken. Groetjes Tom

Het Laboratorium

17-01-2014 14:18

Hoi allemaal!

Vandaag ben ik met papa, mama, Mark en Nicole naar het laboratorium geweest. We hebben daar mijn bloed en beenmerg van het begin van mijn opname door een microscoop gezien en vergeleken met gezond bloed. Het was een heel verschil om te zien en ze hebben me uitgelegd hoe ze mijn bloed altijd onderzoeken. Ze tellen alle cellen die ze zien, maar vandaag hebben ze denk ik niet goed geteld. Want als mijn bloedwaardes vandaag hoog genoeg waren mocht ik een paar daagjes naar huis, maar dat duurt dus nog even. De volgende keer help ik ze wel met tellen. Gisteren is Nicole gekomen en is hier een nachtje blijven slapen. We zijn met de rolstoel het hele ziekenhuis door geweest en hebben vanalles gezien. Oude liften die raar werkten, de beddenschoonmakerij, ruimtes met bordjes verboden toegang (oeps), en de oude (nu verlaten) IC. Toen we bijna op de terugweg waren en we wat foto's stonden te maken kwam er een bewaker langs die zich toch af vroeg wat wij in die verlaten gangen deden. Hij moest er gelukkig wel om lachen dat we een speurtocht door het ziekenhuis hielden. Maar toen moesten we opschieten, want anders kwamen we te laat voor 'Wie is de mol'. Vandaag blijft mama weer slapen, en maar afwachten tot dat ik weer een paar dagen naar huis mag.

Tot de volgende keer en een fijn weekend!
 

2014

03-01-2014 09:47

Hallo mensen,


 

We hebben oudjaarsdag om 20.00 uur hier in het ziekenhuis naar erg mooi vuurwerk gekeken dit had "Stichting Achterstevoren" geregeld voor alle kinderen in het ziekenhuis, we zijn op het dakterras gaan kijken met heel veel kinderen en ouders super gezellig met oliebollen en (kinder)champagne. Het was wel koud brrrrr. maar dat mocht de pret niet drukken. 's nachts om 0.00 uur zijn we (mama en ik) naar de 5e verdieping geweest om het vuurwerk van Nijmegen te zien. ook erg mooi maar volgend jaar hoop ik toch weer carbiet te kunnen knallen. Momenteel zit ik in de dip maar nog geen klachten dus we vermaken ons goed met filmpjes kijken, sporten in de sporthal boven met de fysio en ouwehoeren met de verpleging. We maken er gewoon wat van hier, en ja volgende week begint net als voor alle andere kinderen de school voor mij ook weer( maar dan hier in het ziekenhuis).

Bijna......

28-12-2013 10:52

Hoi Allemaal


 

Ik ben al bijna 4 dagen paalloos dus geen toeters en bellen. en ga bijna de dip in volgens de bloeduitslagen, Maar ik voel me eigenlijk best goed. Ik heb met kerst geluncht in het restaurant met mijn moeder (saucijzenbroodje met verse jus) ben met de rolstoel naar buiten geweest best frisjes trouwens en heb met de fysiotherapie gebasketbalt in het sportzaaltje dat was ook erg leuk om te doen en zit s avonds aan de chips met cola. Op oudjaarsavond hebben we eigen vuurwerk bij het ziekenhuis maar al wel om 20.00 uur. Als het een beetje gaat met mij dan gaan we om 24.00 uur het vuurwerk van Nijmegen opzoeken. dat wordt dus met de rolstoel crossen door het ziekenhuis. Bijna 2014 daarom wens ik iedereen een super goed nieuwjaar toe ook namens Mark, Nicole, Dinand en Claudia 

ff thuis

22-12-2013 06:58

Goedemorgen,

Het opknappen ging toch niet zo snel als we dachten, ik ben nog goed ziek geweest, maar toen ik mijn eigen cellen weer aan het aanmaken was ging het als een speer en mocht ik zelfs een paar dagen naar huis. Mijn kamer moest ik wel helemaal leeg ruimen, dat was een hele volksverhuizing want wat verzamel je dan in die 5 weken veel spullen. Toen we thuis kwamen hebben we eerst met zijn 5jes samen gegeten, lekker snitzels met gebakken aardappelen en toen ff weer op bed. Die stond in de kamer beneden dus hoefde ik niet naar boven, hadden ze ff goed geregeld. Ik ben 2 dagen thuis geweest mama had ook een rolstoel gehaald dus kon ik nog een poosje naar buiten de boerderij op. Met Bo spelen en de poesjes zoeken en met papa en Mark nog gepoold op de zolder. Ik heb ook visite gehad, erg leuk maar ook wel vermoeiend. Donderdagavond na het eten zijn we weer terug gegaan naar het ziekenhuis, weer een hele verhuizing. Met 3 rolstoelen vol met spullen (daar tussen zat ik ook nog, mijn hoofd kon je nog net zien) zijn we naar de afdeling gegaan, we kregen de zelfde kamer terug. Vrijdag heb ik 's morgens eerst met mijn klas geskypt tijdens de kerstviering dat was erg leuk. Oja de school had ook voor KIKA een actie op touw gezet, de leerlingen hebben oliebollen, appelflappen en kerstkransen verkocht en ook zelf samen met de leraren gebakken, dat waren er wel een paar duizend van elk. Ook wij hebben daar even een steentje aan bijgedragen, mama heeft een appje de deur uit gedaan en binnen een mum van tijd hadden wij voor € 274,-  verkocht, allemaal super bedankt! Na de kerstviering ben ik weer met de chemo begonnen, deze duurt 5 dagen. Hopelijk wordt ik hier niet zo ziek van. Allemaal een hele fijne kerst en tot gauw 

Tom

weer een beetje aan het opknappen

11-12-2013 10:41

 Hallo,

Ik ga het niet te hard roepen maar ik ben nu eindelijk een beetje aan het opknappen, heb niet zo'n hoge koorts meer(was boven de 40), want dat ging de laatste tijd van koud, 6 dekens, molton, vest, muts, sokken en 2 kruiken naar ontzettend zweten en dekens af,molton eraf, sokken en vest uit en dan nog heet, oja ik heb de muts nog op, ook af en dan maar weer schone spullen aan en schoon bed want ik dreef in mijn zweet, maar helemaal over is het nog niet (nu rond de 38,5). Gisteren zijn de cliniclowns nog geweest ze wouden de cupsong na doen maar het blijven wel clowns hoor, toen ik vertelde dat ik hem al kende, waren ze daar niet zo blij mee, ze dachten dat ze toch iets heel goeds bedacht hadden, moeten ze volgende week maar weer iets anders bedenken wat ik nog niet ken. Ik ben benieuwd of hun dat gaat lukken.

groetjes Tom 

 

Goed Nieuws!

04-12-2013 16:49

Hoi allemaal,

Vanmiddag kregen we de uitslag van de beenmergpunctie. De kuur lijkt goed aan te slaan, er zijn gelukkig geen verkeerde cellen gevonden, was toch wel even spannend hoor!! Nu moet ik eerst even uit de dip komen (dat houdt in dat de bloedwaardes weer helemaal oke moeten zijn) en aansterken, dan krijg ik over +/- 2 weken weer een beenmergpunctie. Na de beenmerguctie kunnen ze zeker zeggen of er geen leukemiecellen meer zijn. En dan,........dan beginnen met kuur 2.

Van Harry (niet Harry van de Sunweb) krijg ik nu, als ik me redelijk goed voel en niet te moe ben 1 uur per dag school. Privéles dat kan niet iedereen zeggen. Vandaag heb ik best een goede dag en heb ik een uurtje les gehad.

Morgenvroeg vieren we Sinterklaas op de afdeling en 's middags komen 2 klasgenoten met 2 leraren langs.

Denk alleen wel dat Penterman binnenkort langs moet komen om mijn kamer te verbouwen en wat groter moet maken. Ik heb al ontzettend veel kaarten en leuke cadeautjes gekregen en mijn kamer is bijna te klein geworden. Allemaal bedankt en ze blijven natuurlijk welkom!!! ;-)

 

Verhuisd

27-11-2013 10:08
Hoihoi,
Even een verhuis berichtje vanuit Nijmegen. Gisteren heb ik mijn oude vertrouwde kamertje verlaten en ben ik verhuisd naar kamer 13. Ik heb nu een kamer met een sluis ervoor en het uitzicht is ook een stuk mooier, al is de kamer wel iets kleiner. Vanaf zondag was ik klaar met mijn eerste chemo en moet ik nu aansterken. Ik ben nog wel veel moe en moet nog steeds mijn vieze drankje elke dag innemen. Gisteren zijn de cliniclowns langs geweest en ook ben ik vanaf gisteren begonnen met een uurtje school (wel in mijn eigen kamer) per dag. Papa is een avondje blijven slapen en vanavond komt mama weer. Nu is Nicole er om mijn kamer een beetje op te fleuren, alle kaartjes hangen al en ook hebben mijn knuffels hun plekje al gevonden. Bij de fotogalerij heb ik een foto geplaatst van al m'n kaartjes!
p.s. Mijn aap is zoek... Iemand hem gezien? Ligt niet onder het bed, niet in de kast en niet bij papa in bed dus we moeten nog maar even zoeken..
Groetjes en tot m'n volgende berichtje,
Tom
 
<< 1 | 2 | 3 | 4 >>

Trefwoorden

De lijst van tags is leeg.